Nykyaikaisesti hoidettu viljelysuunnittelu tuo paljon etuja viljelijälle ja maatilalle. Kun viljelysuunnittelu tehdään huolella, saadaan maatilan prosessit optimoitua ja tehostettua. Tässä auttavat nykyaikaiset sähköiset työkalut, jotka sekä muistavat aiemmat toimenpiteet että auttavat tulevien suunnittelussa. Käydään läpi kolme askelta, jotka on otettava viljelysuunnittelun systematisoimiseksi!
1. Siirry digiaikaan – hanki viljelysuunnitteluohjelma
Nykyaikaiset IT-ratkaisut eivät ole enää pelkästään nörttien heiniä, vaan maatalousyrittäjänkin kannattaa ottaa niistä kaikki irti toiminnan tehostamiseksi.
Olipa tilasi sitten suuri tai pieni, on huomioitavia asioita niin paljon, ettei kaikkea voi hallita muistinsa ja ruutuvihon avulla. Excel-taulukko ja muut tavalliset tietokoneohjelmat ovat toki avuksi, mutta nykyaikaiset ohjelmistot auttavat tekemään tulosta tilallasi suorastaan ohjatusti. Lisäksi erilaisten mittaristojen avulla näet tärkeät luvut yhdellä silmäyksellä.
Antamalla asioiden muistamisen ja hankalien laskelmien sekä ennusteiden tekemisen ohjelmiston hoidettavaksi voit itse keskittyä entistä enemmän pääasiaan eli peltotöihin. Digitaalisen työkalun, kuten Wisu-viljelysuunnitteluohjelman etuna on, että sen tarjoaman tiedon eli datan perusteella voit tehdä entistä parempia päätöksiä työssäsi. Voit työskennellä systemaattisemmin kun voit yhdistää ohjelmiston antamaa tietoa omaan kokemukseesi.
Wisu-viljelysuunnitteluohjelma on kehitetty nimenomaan viljelijöiden tarpeisiin, ja sen kehitystyö etenee jatkuvasti. Koska Wisu on selainkäyttöinen, on sinulla käytössäsi aina tuorein versio, eikä päivityksiä tarvitse muistaa tehdä erikseen.
2. Ota käyttöön kaikki tarvitsemasi ominaisuudet
Pelkkä ohjelman hankinta ei riitä pitkälle. Kun olet rauhassa tutustunut Wisun ominaisuuksiin, voit ottaa tehokkaasti käyttöön ne, joista on hyötyä juuri sinun tilallasi. Kun pääset vauhtiin, on käyttö yksinkertaista ja huomaat sen helpottavan työtäsi monin tavoin!
Kaiken perusta on viljelysuunnittelu- ja lohkokirjanpito-osio, mutta esim. luomutiloille on ollut suuri hyöty myös viljelykierto-ominaisuudesta. Tarvikesaldon avulla puolestaan seuraat mm. sitä, mitä kaikkea varastosta löytyy ja milloin on tarpeen laittaa uudet tilaukset vetämään. Tutustu tarkemmin videollamme ja ota nämä Wisuun vakiona sisältyvät toiminnallisuudet käyttöösi vaikka heti.
Jos haluat oppia lisää Wisu-viljelysuunnitteluohjelman ominaisuuksista, kannattaa tutustua sivustomme Ohjeet ja videot -osioon, jonne olemme keränneet hyödyllistä tietoa eri ohjelmiemme tärkeimmistä ominaisuuksista. Lisäksi järjestämme webinaareja, joissa opastamme ottamaan kaiken irti niin viljelysuunnitteluun, taloushallintaan kuin muihinkin tarkoituksiin suunniteltujen ohjelmiemme ominaisuuksista.
Ohjelmistotukemme auttaa käyttäjiä arkisin toimistoaikana, voit olla yhteydessä meihin aina tarvittaessa!
3. Tilaa tarvittavat lisäosat ja anna homman rullata!
Varsinaisen Wisun lisäksi voit täydentää pakettiasi vielä tarvitsemillasi lisäosilla, kuten aina mukana kulkevalla MobiWisulla tai rehunkorjuun parhaan ajankohdan määrittelyssä auttavalla D-arvoennusteella.
Wisuennuste puolestaan laskee kasvitautiriskin lohkoilla ja osoittaa graafisesti viimeisimpien päivien tautikehityksen. Näin voit kohdistaa tautitorjunnan oikein. WisuEnnuste myös toimii ympäristökorvauksen tilakohtaisen toimenpiteen vaihtoehtona.
Kun kaikki tarvittava on kunnossa, ja muistat päivittää ajankohtaiset tiedot Wisuun, voit alkaa nauttia sen tuloksista! Kun tilaasi johdetaan systemaattisesti nykyaikaisesti dataan perustuen, osuvat päätökset entistä useammin oikeaan ja tuloksen tekeminen helpottuu.