Kevät on taas täällä ja kylvöt käynnissä. Etelä-Suomessa pellot ovat kuivuneet hitaammin kuin edellisinä vuosina, ja toukotyöt ovatkin siitä syystä alkaneet hieman myöhemmin kuin muutamana aiempana vuotena. Kun työt etenevät hitaasti, on näin kylvöjen alkuvaiheessa ehkä aikaa miettiä muutakin. Moni asiakkaistamme on miettinyt MobiWisun hankintaa sitten, kun kokeilujaksosta on suurin hyöty. Se aika on nyt.
MobiWisu pellolle mukaan!
Minun Maatilani Wisu istuu tabletille oikein hyvin, mutta suurimmalla osalla meistä puhelin on sitäkin kätevämmin aina mukana taskussa. Älypuhelimella käytettävä MobiWisu on räätälöity skaalautumaan pieneen näyttöön, ja latautumisnopeus MobiWisussa pellon reunalla on sutjakkaa. Saat helposti työt kuitattua heti työn suorittamisen jälkeen ja voit tarkastaa suunnittelemasi siemenmäärät ja lannoitemäärät heti MobiWisulla. Moni on tottunut merkitsemään tiedot paperille, vanha tuttu tapa on toki paras. Paperimuistiinpano jää harmillisesti usein tekemättömäksi työksi, kun tallennus Wisuun jää odottamaan sopivaa ajankohtaa. MobiWisulla saa asian heti muistiin ja pois mielestä, eikä tarvitse enää jälkeenpäin ryhtyä etsiskelemään vihkoa tai muistiinpanopapereita.
Hyödynnä paikannusta ja karttaa lohkomuistiinpanojen tekemisessä
Paikannus auttaa sijainnin määrityksessä (kuva 1). Merkitset MobiWisulla kätevästi lohkolle viljavuusnäytteiden tarkan näytteenottokohdan tai muun sijainnin, esimerkiksi juolavehnäpesäkkeen tai hukkakauralöydöksen myöhemmin kesällä.
Kuva 1. Kun kännykän GPS-paikannus on päällä, saat merkittyä karttaan tarkan sijaintisi lohkoilla.
Lohkolistan selaaminen voi joskus tuntua hiukan työläältä. Tehdyt työt voit tallentaa MobiWisuun kuitenkin myös suoraan kartan kautta. Itsellenikin karttatoiminto tuntuu selkeältä vaihtoehdolta, kun kartalta on helppo valita oikea lohko. Kartan kautta merkitseminen voi olla helpompaa myös työntekijällesi tai apukuskillesi, jos hän ei muista tai erota lohkojen nimiä – lohkon voi valita kartalta ja siitä voi lisätä suoraan esimerkiksi lohkolle tehdyn ruiskutuksen. MobiWisu on selainpohjainen, ja toimii siis käyttäjätunnuksilla, kaikilla laitteilla paikasta riippumatta.
Tukihakuun liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä
Tukihaku on avoinna ja päättyy 15.6. Peruslohkomuutoksista on hyvä aloittaa. Saat haettua uudet lohkotunnukset Vipusta Wisuun.
Kun lohkolista on päivitetty, saat lähetettyä kasvulohkotiedot tukihakemuksen pohjaksi Wisusta Vipuun. Näin varmistat, että tiedot Wisussa on yhteneväiset tunnuksia, kasvulohkojakoja ja pinta-aloja myöten.
Meille ohjelmistotukeen on tullut puheluita Vipuun lähetykseen liittyen, ja virhetilanteet ovat johtuneet pääsääntöisesti lohkoista, joilta puuttuu kasvi. Lähetys päättyy virheeseen myös silloin, jos käytöstä poistuneet peruslohkot roikkuvat viljelysuunnittelussa. Peruslohkolista päivitetään osiossa Peruslohkot. Kun poistat Käytössä –sarakkeesta rastin (kuva 2), lohko poistuu viljelysuunnittelusta, eikä enää estä tietojen lähetystä.
Kuva 2. Käytössä-sarakkeen ruksi kertoo, onko peruslohko käytössä. Poista ruksi, jos lohko ei ole enää käytössä.
Siirryitkö WebWisusta Wisuun?
Monille Wisun käyttäjille tämä kevät on ensimmäinen yhteinen kevät Minun Maatilani Wisun kanssa, jos aiemmat vuodet ovat vierähtäneet WebWisun parissa. Ohjelma voi tuntua vähän vieraalta vanhaan tuttuun WebWisuun verrattuna, mutta älä arkaile olla yhteydessä meille ohjelmistotukeen, jos mieleesi tulee jotain kysyttävää. Olemme puhelinsoiton tai viestin päässä, ja meillä on mahdollisuus ohjattuun opastukseen etäyhteyden avulla. Autamme mielellämme!